Sposób przygotowania

Paprykę umyć, wytrzeć, włożyć do piekarnika wcześniej rozgrzanego do 200 st. Po 15 min piekarnik zgasić, a paprykę pozostawić w nim na kolejne 15 min Po wyjęciu z piekarnika papryka powinna być miękka, a skórka powinna dać się łatwo obrać. (czas pieczenia należy dopasować do wielkosci papryki, ale nie można piec zbyt długo, aby nie zamieniła się w papkę). Paprykę można upiec dzień wcześniej przed przygotowaniem sałatki. Obrać dokładnie paprykę i podzielić na płaty, które należy ułożyć na dużym talerzu. Oliwę wymieszać z czosnkiem wyciśniętym z praski i polac nią płaty papryki. Na wierzchu ułożyć kilka kaparów i oliwek, posypać listkami tymianku. Papryka - twarda i gorzkawa na surowo, po upieczniu zmienia się w delikatną i słodką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    W składnikach wodka i na śniadanie? bomba :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    W składnikach wodka i na śniadanie? bomba :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !