Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

a\'la szaszłyki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500g
por (biała część) 1
papryka czerwona 1
PLASTRY BOCZKU 6
plastry sera 6
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: a\'la szaszłyki z indyka

Filet z indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, rozkrój, rozłóż płasko, lekko rozbij tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą, pieprzem i papryką słodką. Por oczyść, opłucz i podziel na pojedyncze liście. Włóż do wrzącej osolonej wody, obgotuj 3 ? 4 min. Przelej zimną wodą, osącz na sitku. Paprykę czerwoną rozkrój, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w plasterki. Na płacie mięsa podłuż liście pora, boczek, ser żółty i paprykę. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nicią spożywczą. Połóż na rozgrzanej patelni z oliwą, piecz na wolnym ogniu ok.30 , 40 min w zależności od wielkości fileta. Gotową roladę odwiń z nitki następnie pokrój w plastry, każdy nabij na wykałaczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak