Sposób przygotowania

Filet z indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, rozkrój, rozłóż płasko, lekko rozbij tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą, pieprzem i papryką słodką. Por oczyść, opłucz i podziel na pojedyncze liście. Włóż do wrzącej osolonej wody, obgotuj 3 ? 4 min. Przelej zimną wodą, osącz na sitku. Paprykę czerwoną rozkrój, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w plasterki. Na płacie mięsa podłuż liście pora, boczek, ser żółty i paprykę. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nicią spożywczą. Połóż na rozgrzanej patelni z oliwą, piecz na wolnym ogniu ok.30 , 40 min w zależności od wielkości fileta. Gotową roladę odwiń z nitki następnie pokrój w plastry, każdy nabij na wykałaczkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !