Sposób przygotowania

Mak zaparzamy i mielimy 2 razy. Cukier ucieramy z masłem, dodajemy po jednym żółtku i ciągle ucieramy. Dodaajemy po łyżce maku oraz proszek do pieczenia i kakao. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do ciasta razem z rodzynkami oraz pianą z białek. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wlewamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w temp. 180 stopniach, 40 min. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajny :)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam makowca
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    smaczne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Milena15

    super pomysł na makowca:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    polecam, jest naprawę świetny :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    gottrina

    Super az mam ochote zrobic makowca bo go bardzo lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    lubie takie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    jaki fajny!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !