Sposób przygotowania

Pierś nacinamy na krzyż od strony skórki i nacieramy solą ziołową oraz tymiankiem. Olej mieszamy z curry, wkładamy pierś dokładnie smarując marynatą i odstawiamy na 12h. Po 6h pierś przewracamy w marynacie. Na suchą rozgrzaną patelnię kładziemy pierś skórką do dołu i smażymy na małym ogniu. Gdy skórka się zarumieni przewracamy na drugą stronę, zalewamy bulionem i dusimy do momentu wyparowania bulionu. Kaczka ma delikatny smak. Wspaniale komponuje się z warzywami ugotowanymi na parze.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    W cuury , w ziołach wymieszane,kaczki piersi są wspaniale!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ale rozpieszczasz takimi przepisami:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale smakowicie wygląda ta kaczuszka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Aż ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    no na prawdę pyszności !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Aromatyczne danie !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe zestawienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !