Sposób przygotowania

Z drożdży, cukru i letniego mleka robimy zaczyn. Łączymy go z mąką, jajkiem, masłem i solą. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na 30min. w ciepłe miejsce, by wyrosło. Wtedy rozwałkowujemy je na posypanej mąką stolnicy. Wycianmy kwadraty lub koła ok. 10cm. Nakładamy na nie farsz i złączamy po brzegach. Następnie układamy na posmarowanej tłuszczem blasze i zostawiamy na 15-20 minut do wyrośnięcia. Potem smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200stopniach przez 30min. Farsz: Mielimy w maszynce do mięsa ser i ugotowane ziemniaki. Dodajemy drobno posiekaną i przesmażoną na oleju cebulę, sól, pieprz i jajko. Dokładnie mieszamy. Gotowe!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    jaka nowosc
  • 4
    original
    Opublikowano

    iga2

    superowe
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe podoba mi sie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !