Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa fasolowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 0,5 kg
cebula 1
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
bulion 1 litr
ziemniaki 4
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa fasolowa

Fasolę wsyp do miski, zalej przegotowaną wodą i odstaw na parę godzin.
Cebulę poszatkuj bardzo drobno. Czosnek przeciśnij przez praskę. Oliwę rozgrzej na patelni. Cebulę z czosnkiem podsmaż, aż nabiorą złocistej barwy.
Do gotującego się bulionu, dodaj cebulę z czosnkiem, pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki i fasolę. Gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki i fasola staną się miękkie.
Na koniec dodaj 2 łyżki smietany dla zagęszczenia zupy, szczyptę soli i pieprzu do smaku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 25.04.2011 08:37
extra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak