Sposób przygotowania

Groch zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy go w tej samej wodzie i solimy na koniec. Grzyby również moczymy, a na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie ok. 20 min. Kapustę płukamy, odciskamy i drobno kroimy. Zalewamy wodą, gotujemy i odcedzamy. Następnie zalewamy wywarem z grzybów, dodając pokrojone w paseczki podgrzybki, ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy aż zmiękną. Posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, potem dodać do kapusty. Na koniec dokładamy miękki, odcedzony groch z łyżką masła. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mieszamy wszystko i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !