Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 5
groch szklanka
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
masło 2 łyżki
sałatka z kapusty kwaszonej z marchewką 70dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy go w tej samej wodzie i solimy na koniec. Grzyby również moczymy, a na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie ok. 20 min. Kapustę płukamy, odciskamy i drobno kroimy. Zalewamy wodą, gotujemy i odcedzamy. Następnie zalewamy wywarem z grzybów, dodając pokrojone w paseczki podgrzybki, ziele angielskie i liście laurowe, gotujemy aż zmiękną. Posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, potem dodać do kapusty. Na koniec dokładamy miękki, odcedzony groch z łyżką masła. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mieszamy wszystko i gotujemy jeszcze przez ok. 5-10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 23.12.2010 22:06
lubie
magical66 23.12.2010 22:06
lubie
iga2 07.12.2010 11:00
uwielbiam
MAŁGORZATA108 06.12.2010 20:18
Oj, lubię, lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak