Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w 30 ml ciepłego mleka wraz z cukrem. Odstawić do wyrośnięcia.Do kefiru dodać jajka , mąkę oraz wyrośnięte drożdże.Miksujemy ciasto . Odstawić do wyrośnięcia. Do ciasta dodać daktyle , wymieszać. Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Czy można użyć fig?
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super pomysł
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Smaczne racuchy.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    muszę takie zrobic
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    CIEKAWE ,sprobuje
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Mam tylko jeden problem. Może ktoś kto zrobił mi wytłumaczy... jak znajdzie się w tym wszystkim 1 dag mąki? Halinko coś chyba umknęło. Jeśli możesz zweryfikuj - bardzo proszę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    to może ma być 10 dkg,,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !