Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z daktylami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 350 ml
mąka 1 dag
drożdże 2 dag
cukier 1 łyżeczka
daktyle 15 dag
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z daktylami

Drożdże rozpuścić w 30 ml ciepłego mleka wraz z cukrem. Odstawić do wyrośnięcia.Do kefiru dodać jajka , mąkę oraz wyrośnięte drożdże.Miksujemy ciasto . Odstawić do wyrośnięcia. Do ciasta dodać daktyle , wymieszać. Smażymy racuchy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 12.03.2011 20:26
to może ma być 10 dkg,,
borgia 30.01.2011 19:40
Mam tylko jeden problem. Może ktoś kto zrobił mi wytłumaczy... jak znajdzie się w tym wszystkim 1 dag mąki? Halinko coś chyba umknęło. Jeśli możesz zweryfikuj - bardzo proszę.
anja3107 12.12.2010 13:51
super
Barbara40 07.12.2010 20:13
CIEKAWE ,sprobuje
alaaa 07.12.2010 17:52
muszę takie zrobic
Dariusz8 07.12.2010 14:03
pycha
madzialena19 07.12.2010 13:45
Smaczne racuchy.
iwa643 07.12.2010 07:10
super pomysł
Zoso 06.12.2010 22:44
Czy można użyć fig?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak