Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina a la flaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
cebula 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
smalec 10 dag
mąka 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
ziele angielskie 10 ziaren
majeranek 1 łyżka
imbir 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina a la flaczki

Umyte mięso pokroić w paski, oprószyć mąką i papryką, podsmażyć na połowie tłuszczu. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, oprószyć solą pieprzem i imbirem, dusić pod przykryciem około 20 minut. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do duszącego się mięsa i dodać pozostały tłuszcz. Dusić do miękkości, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. podawać z kopytkami lub kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 16.06.2017 17:13
bardzo apetyczne są te flaczki
IlonaAlbertos 18.07.2013 14:13
Musi być smaczna.
Katarzyna59 12.03.2013 16:23
apetyczne danie
Iwusia 07.11.2012 23:39
fajne :)
olkaaa 04.12.2011 10:47
ciekawe
iwa643 09.12.2010 07:56
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak