Sposób przygotowania

Śliwki należy dzień wcześniej namoczyć w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Na drugi dzień gotujemy je w tej samej wodzie, aż do rozgotowania. Następnie przecieramy przez sito, a z masła i mąki przygotowujemy ciemną zasmażkę. Piernik natomiast ucieramy na tarce iwszystko dodajemy do śliwek. Jeżeli wyjdzie nam za gęste to dodajemy trochę kompotu śliwkowego. Doprawiamy do smaku cukrem, solą, cynamonem i rodzynkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Nieźle się zapowiada.
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    iga2

    na swieta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !