Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać połową wywaru, gotować do miękkości. Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym (można umyć), pokroić w cienkie półplasterki. Cebulkę obrać, posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulkę, zeszklić dodać grzyby, smażyć 5-8 min. , przełożyć do ugotowanych ziemniaków i wlać resztę bulionu, dodać troszkę mielonego pieprzu i lubczyku, zagotować. Śmietanę roztrzepać z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością gorącej zupy, wlać do garnka, zagotować. Podawać posypaną dużą ilością natki pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pieczarkowej z ziemniakami jeszcze nie jadląm, muszę spróbować :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Grażynko, a z czym gotujesz pieczarkową? jako krem czy może z makaronem albo ryżem?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszna zupka.Ja też czasami gotuję pieczarkową z ziemniakami a czasem z makaronem.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczna zupa
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !