Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa Pyzy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg pieczarek 25
ziemniaków 4-5
litra wywaru warzywnego 1-1,5
ml śmietany, wystarczy 18% 100
łyżka masła 1
łyżeczki mąki 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa Pyzy

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać połową wywaru, gotować do miękkości. Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym (można umyć), pokroić w cienkie półplasterki. Cebulkę obrać, posiekać. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić cebulkę, zeszklić dodać grzyby, smażyć 5-8 min. , przełożyć do ugotowanych ziemniaków i wlać resztę bulionu, dodać troszkę mielonego pieprzu i lubczyku, zagotować. Śmietanę roztrzepać z mąką i odrobiną soli, zahartować niewielką ilością gorącej zupy, wlać do garnka, zagotować. Podawać posypaną dużą ilością natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.07.2012 19:36
pyszności :)
cukiereczek 23.02.2012 14:34
smaczna zupa
Agnik 17.11.2011 20:45
super
Agnik 17.11.2011 20:45
super
Misia90 05.08.2011 00:47
fajne
Marysia 05.08.2011 00:15
fajne
Karolina69 05.08.2011 00:08
fajne
eli_555 15.12.2010 23:16
Pyszna zupka.Ja też czasami gotuję pieczarkową z ziemniakami a czasem z makaronem.
SmacznaPyza 26.11.2010 10:44
Grażynko, a z czym gotujesz pieczarkową? jako krem czy może z makaronem albo ryżem?
Grażyna13 26.11.2010 09:38
Pieczarkowej z ziemniakami jeszcze nie jadląm, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak