Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy mleko i za pomocą rózgi dokładnie mieszamy z budyniem. Wstawiamy na średni gaz i cały czas mieszamy, gotujemy do czasu, aż budyń zgęstnieje. Gdy już będzie gotowy, przelewamy go do wafelków.

Na budyniu układamy cząstki banana, następnie wyciskamy porcję bitej śmietany
i posypujemy wszystko kolorową posypką.

Foremki waflowe można czasem kupić w lodziarni. Jeśli nie uda Ci się ich zdobyć, możesz zrobić deser w salaterce lub upiec łódeczki z mrożonego ciasta francuskiego.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Proste a jak pięknie wygląda i pysznie smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne i sliczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie wpadłam na taki pomysł,a często podaje lody w waflach
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie to wygląda
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pięknie wygląda !
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    mmm niebo w gębie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !