Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak z jajkami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 dag
masło 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 puszka
mąka 2 łyżki
śmietana 150 g
bulion warzywny 1|2 szklanki
jaka na twardo 3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
szczupak 4 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z jajkami i pieczarkami

rybę przyprawić,pieczarki usmażyć na maśle,.Żaroodporne naczynie nasmarować masłem,włożyć rybę,wlać bulion,i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 200 stopni.Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę,dodać sos z pieczonej ryby,wymieszać zagotować,dać koncentrat i śmietanę,przyprawić,gotować na małym ogniu chwile.Jajka obrać przekroić na pół ułożyć na filetach.Na wierz wyłożyć grzyby,zalać sosem i zapiekać 10 minut w temperaturze 250 stopni,danie podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.02.2011 16:21
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak