Sposób przygotowania

Cebulękroimy w kostkę szklimy na łyżce tłuszczu. Bułkę namaczamy,a gdy napęcznieje odciskamy. Filet drobniutko siekamy. Do mięsa dodajemy uduszoną cebulę, pokruszoną namoczona bułkę, posiekaną zieleninę, jajko, przyprawę do dań Kucharek. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy mięsnej formujemy niewielkie placuszki, na każdym kładziemy po łyżeczce posieanego śledzia, dokładnie zawijamy i formujemy zraziki. Obtaczamy w bułce tartej, smażymy na złoty kolor na gorącym tłuszczu. Następnie podlewamy 1-2 łyżkami wody, przykrywamy i dusimy jeszcze 10 min. Podajemy z kaszą gryczaną lub jaglaną oraz z suróweczką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !