Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka z sosem owocowym i bobem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 80 dag.
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 250 ml
sok z pomarańczy 1 szt.
bub 2 kg
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżka
bazylia 2 gałązki
zagęstnik do sosów 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka z sosem owocowym i bobem

Filety przyprawić i smażyć,wlać bulion i sok pomarańczowy,dusić pod przykryciem 45 minut.ugotowany bub odcedzić.Czosnek obrać pokroić w plastry i zrumienić na oliwie,dodać bub,wymieszać i doprawić.Bazylię opłukać,osuszyć,listki posiekać i dodać do bobu.Mięso wyjąć z rondla,zawinąć folią aluminiową i odstawić na 10 min.Do sosu dodać zagęstnik,zagotować,przyprawić.Pieczeń pokroić w plastry,podawać z sosem,bobem i cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak