Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i tymiankiem. Kotlety rozbić nieco tłuczkiem przez folię spożywczą, obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem (olej+masło), smażyć do zrumienienia z obu stron. Schab, aby pozostał soczysty, smaży się krótko. Można na koniec podlać nieco wodą albo białym winem i poddusić. Podawać z warzywami z wody albo surówką.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię szybkie dania
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Łatwe i smaczne...
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie choć u mnie wolą filet z kurczaka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Rzeczywiście szybkie :) bardzo lubię taki schab :)
  • 1
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    i co tu rewelacyjnego? szajs i tyle
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Smaczna_B, próbowałaś ? wątpię .... mam nadzieję, że to już wszystkie Twoje komentarze na dzisiaj - za wszystkie dziękuję, miło że do mnie zajrzałaś :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !