Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne śledzie wileńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 3 szt.
cytryna 1 sztuka
papryka 1-2 szt. pikatna suszona
oliwa
matijasy 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne śledzie wileńskie

Śledzie dzilimy na niewielkie kawałki, zalewamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, dobrze mieszamy, pozostawiamy na pół godziny. Cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce ukłądamy warstwami: cebula, kawałki matiasów,posypujemy suszonym oregano i odrobiną rozdrobnionej papryczki, polewamy oliwą. Ostatnoią warstwą powinna byc cebula. Najlepiej smakuje na następny dzień jak smaki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak