Sposób przygotowania

Ciasto :
Z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia (wymiary ok. 25x25cm).

Masa:
Ser zmielić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i po łyżce sera, dokładnie wymieszać. Wsypać budyń, orzechy, wymieszać. Połączyć z ubitą pianą z białek.

Masę wyłożyć na surowe ciasto w formie, piec ok. 55 minut w temp. 180 stopni C. Wystudzić, dowolnie udekorować, np. polewą czekoladową.
Ciasto wyjdzie nieco ciemne od miodu i sody.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smacznie się zapowiada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    Orzechy pewnie nadają sernikowi ciekawy smak...:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    ciekawy przepis:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no super-ciekawe jak wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    wow
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !