Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w m/w 1 cm kostkę. W rondelku rozpuścić masło, dodać marchewkę, cukier i sól, wlać ok. 100ml wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem aż będzie miękka. Mąkę rozrobić z 3-4 łyżkami zimnej wody i wlać do marchewki, zagotować. Podawać jako jarzynkę do mięs.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie marcheweczkę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie przepadam za koperkiem do marchewki, wole do młodych ziemniaczków
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    zdrowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !