Sposób przygotowania

Główkę kapusty kroimy na drobno w paski i gotujemy wraz z kapustą kiszoną,do momentu aż kapusta zmięknie,miedzy czasie podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę i dodajemy do kapusty,rzucamy kostkę bulionową przyprawiamy,dodajemy przecier i dusimy chwilę całość na wolnym ogniu.podajemy

Komentarze

  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    To ci ambitny BIGOS parówki i słonina.A na okrasę kostka bulionowa.Chyba świąteczny, prawda? Gdyby pani kiedykolwiek widziała jak się bigos gotuje, wiedziałaby,że nigdy nie gotuje się razem kapusty białej i kiszonej, bo kwas spowoduje to,że biała nigdy nie zmięknie.Taaa podajemy... ale chyba nie mamy komu, bo wszyscy jeśli poznali ten przepis zwiali.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !