Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w paseczki i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Dodać 2 ząbki czosnku pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w pióra. Wszystko razem wymieszać i odstawić na ok 30 minut.
Następnie usmażyć na drobinie oleju, dodając trochę zalewy z puszki z anasem
Sałatę po umyciu poszatkować.
Ananasa pokroić w kostkę.
Przygotowac sos. Gęsty jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym ząbkim czosnku i doprawić do smaku solą, pieprzem, chili- powinno być dość ostre, dodać paprykę słodką, żeby sos miał ładny kolor.
Plascki tortilli podgrzać na patelni grillowej- będą ciepłe, będą łatwiej się zawijać i będą miałe ładne grillowane paski.
Placek posmarować sosem, układać składniki- mięso, anasa i sąłatę, pokropić jeszcze odrobiną sosu i zawijać jak tortillę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !