Sposób przygotowania

Grzybki zalać 0,5 szkl. gorącej wody i gotować ok. 15 min., odcedzić, posiekać a wywarem zalać pokruszoną drobno bułkę. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na 1 łyżce oleju. Grzyby, cebulę i namoczoną bułkę dodać do mięsa. Wbić jajka, doprawić masę solą, pieprzem i tymiankiem, dokładnie wyrobić. Zwilżonymi rękami formować nieduże okrągłe kotlety, obtaczać je w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, na koniec podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić 5 min. pod przykryciem. Podawać z ziemniakami albo pieczywem i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Daawno temu robilam podobne kotleciki - sa smaczniejsze niz tradycyjne mielone, aromatyczniejsze :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    pyszne na pweno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !