Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w szlafroczkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryny 1 kostka
śmietany 150 g
mąki 3 szklanki
winnych jabłek 50 g
cukru pudru szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w szlafroczkach

Posiekać mąkę z margaryną i śmietaną, zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki. Po godzinie wyjąć, rozwałkować, wycinać kwadraty o bokach 5x5 cm. W każdy kwadrat zawinąć kawałek jabłka, zlepić wszystkie rogi. Piec w nagrzanym piekarniku na złocisto. Posypać cukrem pudrem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 26.06.2011 17:28
fajna nazwa :-)
Monika192 02.02.2011 17:13
pycha
patelka 04.08.2010 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak