Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na kotlety. Zamoczyć w zalewie z puszki z anasem i odstawić na pół godziny. Następnie wyjąć i doprawic do smaku solą, ziołową, pieprzem ziołowym i papryką mieloną- nada ładnego koloru, nie należy dodawać jej zbyt dużo.
Pierś kładziemy na patelni grillowej i smażymy z jednej strony, obracamy na drugą stronę- wtedy wrzucamy na patelnię pokrojonego w kostkę ananasa i przykwywamy filety z kurczaka plasterkiem żółtego sera.
Smażymy dosłownie kilka minut- za długo grillowany kurczak będzie suchy, ale oczywiście smażymy na tyle długo, żeby nie był surowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    musi być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smakowicie wygłada napewo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ananas do mięsa to świetny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !