Sposób przygotowania

Jajko wbij do miski, roztrzep widelcem razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz maślanką. Następnie, mieszając, dodawaj po łyżce maki wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dobrze utrzyj. Połącz ze stopionym i ostudzonym masłem.
połowę ciasta wymieszaj z kakao, a resztę ze skórką otartą z cytryny. W zagłębieniach formy na mufiny włóż papierowe foremki.
do każdej foremki nałóż 2-3 łyżeczki jasnego ciasta. Wrzucić 3-4 maliny. Przykryj 2 łyżkami ciemnego ciasta (foremki powinny być wypełnione ciastem do 2/3 wysokości).
piecz około 25 minut w 180°c. Babeczki wystudź.
polewę czekoladową stop w kąpieli wodnej, polej ciastka.
zanim polewa zastygnie, wierzchy ciastek udekoruj pozostałymi malinami oraz listkami melisy cytrynowej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !