Sposób przygotowania

Bułkę namocz w zimnej wodzie, odciśnij i połącz z mięsem mielonym (najlepsze to wieprzowo-wołowe), jajkiem i drobno posiekanymi cebulami.
Dopraw na pikantnie, nie żałuj przypraw, pieczeń musi być ostra.
Cukinie umyj i wraz ze skórką pokrój na cieniutkie plastry, posiekaj czosnek, podsmaż razem z cukinią na 2 łyżkach oliwy.
Roladę łatwo zwiniesz za pomocą arkusza folii spożywczej.
Mieso rozsmaruj na folii, przykryj cukinią i ostrożnie zwiń, usuń folię i przełóż do natłuszczonej brytfanki.
Piecz około 30-40 minut w 200 C
Podawaj pokrojoną w plastry i polaną obficie sosem poieczeniowym

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    lubie takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre zimne do bułek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !