Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA Z MIESA MIELONEGO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
dwie cebule
jajko
dwa ząbki czosnku
Dwie cukinie
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA Z MIESA MIELONEGO

Bułkę namocz w zimnej wodzie, odciśnij i połącz z mięsem mielonym (najlepsze to wieprzowo-wołowe), jajkiem i drobno posiekanymi cebulami.
Dopraw na pikantnie, nie żałuj przypraw, pieczeń musi być ostra.
Cukinie umyj i wraz ze skórką pokrój na cieniutkie plastry, posiekaj czosnek, podsmaż razem z cukinią na 2 łyżkach oliwy.
Roladę łatwo zwiniesz za pomocą arkusza folii spożywczej.
Mieso rozsmaruj na folii, przykryj cukinią i ostrożnie zwiń, usuń folię i przełóż do natłuszczonej brytfanki.
Piecz około 30-40 minut w 200 C
Podawaj pokrojoną w plastry i polaną obficie sosem poieczeniowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 14.07.2011 17:51
dobre zimne do bułek
MAŁY 24.01.2011 13:20
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak