Sposób przygotowania

Ziemniaki porzadnie umyc, wytrzec papierowym recznikiem. Rozlozyc na ruszcie piekarnika nagrzanego do 240 °C i piec ok. 45min. Przed wyjeciem sprawdzic czy dobrze sie upiekly. Ziemniakiprzekroić wzdłuż. Nastepnie lyzeczka wydrazyc z kazdej polowki miazsz, zostawiajac cienka warstwe przy łupinkach. Wydrazony miąższi rozgniesc widelcem, wymieszac z polowa masla i zieleniny, doprawic do smaku sola i pieprzem. Wstawic na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Przed podaniem oproszyc startym na wiorki pozostalym maslem i posypac zielenina.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jakie fajne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !