Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane na sposób kolonialny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt.
mielona wieprzowina 45 dag.
cebula 2 szt.
cząber 1|4 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 1 szt
żółtko jajek 2 szt.
masło 2 łyżki
mleko 1|2 szklanki
cielęcina 25 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane na sposób kolonialny

Piec ziemniaki w piekarniku w 150st,C do 60min.Przeciąć je na połówki,łyżeczka wydrążyć miąższ nie naruszając skórki.Miąższ utłuc dodać żółtka ,masło i mleko,wymieszać,przyprawić odstawić.Na maśle usmażyć cebulę dodać mięso.Smażąc dobrze wymieszać,przyprawić i dodać czosnek.Zdjąć z ognia i wymieszać z pure.Napełnić masą wydrążone ziemniaki,udekorować pozostałą częścią pure,posypać papryką,kilka min,piec 150st,podawać z buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 06.12.2010 10:04
pycha
Szarrikka 06.12.2010 09:22
Super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak