Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w karmelu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 6 dużych
masła 2 łyżki
cukru 2/3 szkalnki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w karmelu

Jabłka starannie wydrążyć. Foremkę do zapiekanek posmarować masłem, ułożyć w niej jabłka i wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Z cukru i szklanki wody ugotować karmel i zalać nim jabłka. Piec jeszcze ok. 15 min. Podawać na gorąco.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 23.12.2011 13:37
rewelka
SylwiaMagdaSabin 23.12.2011 13:36
rewelka
jasiek 28.06.2011 15:13
mniam
Krzysztof42 26.06.2011 17:28
smaczne
Monika192 13.11.2010 10:52
polecam
iwona332 25.09.2010 09:50
super
agata1722
agata1722 04.08.2010 14:43
mniam
malenkaaa_85 20.05.2010 23:25
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak