Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskej z sosem musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół małej główki
marchew 1 duża
por (biała część) 100gram
pietruszka zielona do smaku
śmietana 12% mały kubek 200gram
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
sól, cukier, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskej z sosem musztardowym

Kapustę poszatkować (ja lubię jak jest zielona), marchew zetrzeć, por i natkę pokroić, wszystko wymieszać. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z musztardą, solą i pieprzem i cukrem, zalać surówkę i wymieszać, jeśli będzie wydawać się mdła to można jeszcze dać soku z cytryny do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 17.05.2012 15:58
Taka suróweczka to idealny dodatek do obiadu.
Sylwia56
Sylwia56 19.01.2012 15:39
o pycha
Zoso 22.10.2011 20:21
super sałatka
Rybciia 22.06.2011 19:55
pyszna
iza15 14.06.2011 23:59
pyszności
usmiech 07.05.2011 11:31
dobre
Krystyna32 19.02.2011 10:08
super
marta0906 12.02.2011 12:10
Świetna surówka . Robię podobną:)
MAR3STA 16.12.2010 18:40
fajna surówka tylko nie wiem czy znajde taką musztardę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak