Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĄCZKI Z JABŁKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 5 dag
cukier 4 czubate łyżki
rodzynki 4 łyżki
rum 2 łyżki
jajko 2
mleko 1 szklanka
szczypta soli
olej do smażenia
skórka z cytryny 1 łyżeczka
jabłka 30 dag
cukier puder 1/2 szklanka
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PĄCZKI Z JABŁKAMI

Ciasto zrobić jak na zwykłe pączki, po wyrośnięciu po wyrośnięciu połączyć z pokrojonymi na kawałki jabłkami, łyżką nabierać niewielkie porcje ciasta, wkładać na rozgrzany olej, przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak