Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FALE DUNAJU Z WIŚNIAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 4 łyżki
kostka masła
cukier puder 20 dag
cukier wanilinowy
jajko 6
mąka 40 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Krem:
wiśnie bez pestek 40 dag
mleko 2 szklanki
budyń śmietankowy duży
cukier puder 7 łyżek
masło
polewa czekoladowa
kakao po 2 łyżki
rum po 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: FALE DUNAJU Z WIŚNIAMI

Miękkie masło utrzyj z cukrami, wbij jajka, bezpośrednio do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz z mlekiem( mleko można zastąpić wodą sodową, ciasto będzie bardziej puszyste).
Połowę ciasta przełóż do blachy, resztę wymieszaj z kakao i rumem, wyłóż na jasne ciasto.
Wiśnie rozłóż równomiernie, lekko wciśnij w ciasto. Piecz ok. 45 minut w tem. 180c
KREM:
Ugotuj budyń na mleku, wystudź i utrzyj go z masłem i cukrem pudrem, rozsmaruj go na wystudzone ciasto i polej polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 23.05.2011 15:32
smaczne
bami 06.12.2010 10:42
Oj tak tak...fale dunaju są pyszne, ale niestety (albo i stety ;) ) bardzo sycące :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak