Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzyj z cukrami, wbij jajka, bezpośrednio do ucieranej masy przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, połącz z mlekiem( mleko można zastąpić wodą sodową, ciasto będzie bardziej puszyste).
Połowę ciasta przełóż do blachy, resztę wymieszaj z kakao i rumem, wyłóż na jasne ciasto.
Wiśnie rozłóż równomiernie, lekko wciśnij w ciasto. Piecz ok. 45 minut w tem. 180c
KREM:
Ugotuj budyń na mleku, wystudź i utrzyj go z masłem i cukrem pudrem, rozsmaruj go na wystudzone ciasto i polej polewą czekoladową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Oj tak tak...fale dunaju są pyszne, ale niestety (albo i stety ;) ) bardzo sycące :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !