Sposób przygotowania

Paprykę oraz cebule pokrój w drobne paski bądź kosteczkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Kurczaka pokrój w kostkę i obtocz we wcześniej zmieszanych przyprawach, podsmażyć , aby był zarumieniony i przełożyć do papryki i cebulki. Kostkę rosołową rozpuść w szklance wody i wlej do reszty składników. Całość duś ok. 10 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki (może być suszona) i dopraw przyprawami do smaku. Podawaj na gorąco z wcześniej ugotowanym ryżem.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Szybko i smacznie.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warte spróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !