Sposób przygotowania

Polędwice rozkrajamy na dwa płaty. Lekko obijamy tłuczkiem. Płaty posypujemy obficie posiekanymi ziołami, zmiażdżonym czosnkiem i solą. Rolujemy i spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju należy zrumienić roladki z obu stron. Przekładamy je do żaroodpornego natłuszczonegop naczynia i pieczemy ok. 20min. Po upieczeniu ciasto znów zwijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na 10min. Jabłka obieramy i przecieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem, solą i pieprzem. Drobno siekamy chili, dodajemy do jabłek i mieszamy. Pieczeń podajemy z załatką z jabłek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !