Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z wieprzowiny

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwice wieprzowe 2
ząbki czosnku 2
jabłka 6
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z wieprzowiny

Polędwice rozkrajamy na dwa płaty. Lekko obijamy tłuczkiem. Płaty posypujemy obficie posiekanymi ziołami, zmiażdżonym czosnkiem i solą. Rolujemy i spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju należy zrumienić roladki z obu stron. Przekładamy je do żaroodpornego natłuszczonegop naczynia i pieczemy ok. 20min. Po upieczeniu ciasto znów zwijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na 10min. Jabłka obieramy i przecieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem, solą i pieprzem. Drobno siekamy chili, dodajemy do jabłek i mieszamy. Pieczeń podajemy z załatką z jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 23.12.2010 21:26
dobre
iga2 06.12.2010 12:56
smaczne
magical66 06.12.2010 12:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak