Sposób przygotowania

Boczek, posiekaną cebulę i paprykę umieścić w natłuszczonym masłem lub smalcem żaroodpornym naczyniu. Kurczaka doprawić solą i pieprzem, posypać papryką i włożyć do naczynia wraz z pokrojonymi na kawałki ziemniakami. Przykryć i piec w temperaturze 220 stopni 80-90 minut. Zdjąć pokrywkę, dolać śmietanę, przykryć i pozostawić jeszcze na pięć minut w piecu. Podawać z bagietką, z ziemniaczkami , frytkami bądź samego kurczaka

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    wypróbuje na pewno. w wolnej chwili zapraszam do siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    brzmi super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    warto spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczny,polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno pyszny,warto wypróbować przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    jutro na obiadek wypróbuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !