Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczaka pokrojonego na kawałki 1,5 kg
cebule 2
zielona papryka (świeża) 1
szklanka śmietany 1
PLASTRY BOCZKU 4
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski z kurczaka

Boczek, posiekaną cebulę i paprykę umieścić w natłuszczonym masłem lub smalcem żaroodpornym naczyniu. Kurczaka doprawić solą i pieprzem, posypać papryką i włożyć do naczynia wraz z pokrojonymi na kawałki ziemniakami. Przykryć i piec w temperaturze 220 stopni 80-90 minut. Zdjąć pokrywkę, dolać śmietanę, przykryć i pozostawić jeszcze na pięć minut w piecu. Podawać z bagietką, z ziemniaczkami , frytkami bądź samego kurczaka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.01.2012 10:29
smaczny
Mariusz17 07.12.2011 23:07
jutro na obiadek wypróbuje
Rogalik 19.05.2011 21:30
na pewno pyszny,warto wypróbować przepis
irenka 23.01.2011 17:48
smaczny,polecam
mala2021 25.12.2010 07:36
warto spróbować
etka 11.11.2010 17:19
brzmi super
mehia 17.05.2010 12:47
wypróbuje na pewno. w wolnej chwili zapraszam do siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak