Sposób przygotowania

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszysko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.

Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką.

Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !