Sposób przygotowania

Grejpfruty tniemy na połówki. Z każdej części odkrajamy od spodu cieniutki plasterek skórki, aby powstały stabilne miseczki. Wykrajamy miąższ, przekładamy na sito i odciskamy sok do miseczki. Białka ubijamy na sztywną pianę. W połowie ubijania wsypujemy stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodajemy do masy z żółtek i mieszamy łyżką. żóltka jaj oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Wsypujemy mąkę i wlewamy sok grejpfrutowy. Delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do grejpfrutowych miseczek i ustawiamy je na blasze. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200st. Pieczemy 30min. Wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy i podajemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    przepis godny uwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    jak dla mnie to z innym owockiem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !