Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

garnuszki z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
grzyby świeże
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: garnuszki z grzybami

najpierw robimy garnuszki z ciasta francuskiego
wycinamy koło na które bedziemy przyklejac obrecze równeij wielkości za kazdym razem nawilżamy brzegi woda aby obręcze przykleiły sie do siebie od zewnetrznej strony na koniec wycinamy małe koło i przyklejamy kuleczke z ciasta
pierwsze wkładamy do piekarnika nasze garnuszki pieczemy około 20 minut tak aby nabrały ładny kształt i kolor :)
dekielki do garnuszków pieczemy osobno gdyż potrzebuja one znaczniej mniej czasu
w miedzy czasie w garnku przygotowujemy farsz pieczarki myjemy i kroimy na drobne kawałki wrzucamy do garnka dajemy troszkę wody i dusimy dodajemy do smaku soli pieprzu oraz papryczki suszone ja dodaje równeiz papryczke chili nadaje ostrzejszy smak naszemu farszowi
gdy mamy juz przygotowane garnuszki i farsz to napełniamy nasze garnuszki farszem i dekoryjemy jakims zielonym listkiem mozna tez dodoac sera żółtego i chwilkę zapiec w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.05.2012 12:58
super
Jolanta40 11.12.2010 18:01
świetny pomysł :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak