Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny kompot

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
Goździki całe Prymat 4
miód płynny do smaku
zalewa z brzoskwiń
Imbir mielony Prymat szczypta
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny kompot

Jabłka ubrać ze skórki,wyciąć gniazdka i pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka razem z goździkami,wlać zalewę (dodałam z brzoskwiń w puszce) i uzupełnić wodą (tak by w całości wyszło ok. 1-1,5l).Zagotować,dodać szczyptę cynamonu i imbiru, dosłodzić miodem lub cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 05.12.2010 21:25
U mnie króluje wiśniowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak