Sposób przygotowania

Najpierw musisz zająć się odpowiednim przygotowaniem pysznego boczku. Odkrój od niego plaster o grubości 1 cm. Pozostałą część natrzyj czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i solą. Dopraw go też 2 łyżeczkami majeranku, pieprzem i papryką. Zawiń mięso w filię i odłóż na 2 godziny. Odkrojony plaster boczku pokrój w kostkę i zarumień go na patelni. Wyjmij boczek z folii i ułóż go w brytfannie. Polej gorącym tłuszczem ze smażonego mięsa i piecz ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczony boczek będzie z jakiś czas gotowy. Pora na dodatki. Pokrój cebulę w cząstki i wrzuć do upieczonego mięsa, zostawiając je w piekarniku jeszcze na kwadrans.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !