Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Calzone z fasolką szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdzowe na pizze
ugotowana fasolka szparagowa 2 garście
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ser żółty
sos
jogurt 150 ml
oliwa 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Calzone z fasolką szparagową

Ciasto rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu urosnąć, tym razem na żądaną grubość.

Nagrzewamy piekarnik na 180st.

Łączymy wszystkie składniki sosu. Boczek kroimy w cienkie plasterki.

Blat ciasta smarujemy sosem po całości zostawiając jednak ok 2 cm od brzegu nieposmarowanego ciasta. Na połowie ciasta układamy piętrowo fasolkę, przekładając ją boczkiem i startym serem, oprószamy ziołami prowansalskimi. Składamy na pół jak pieroga i zawijamy brzegi. Calzone przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę podsypaną mąką. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.02.2011 00:15
super
dorota20w 10.12.2010 18:30
dziekuję :)
cukiereczek 08.12.2010 14:50
To prawda wygląda przepięknie
Dorota76 06.12.2010 10:30
wygląda przepięknie w najbliższym czasie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak