Sposób przygotowania

Ciasto rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu urosnąć, tym razem na żądaną grubość.

Nagrzewamy piekarnik na 180st.

Łączymy wszystkie składniki sosu. Boczek kroimy w cienkie plasterki.

Blat ciasta smarujemy sosem po całości zostawiając jednak ok 2 cm od brzegu nieposmarowanego ciasta. Na połowie ciasta układamy piętrowo fasolkę, przekładając ją boczkiem i startym serem, oprószamy ziołami prowansalskimi. Składamy na pół jak pieroga i zawijamy brzegi. Calzone przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę podsypaną mąką. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    wygląda przepięknie w najbliższym czasie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To prawda wygląda przepięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !