Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie faworki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
cukier puder
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie faworki

Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy cukrem pudrem. Wycinamy paski o szerokości ok 5 cm. i długie ok 10-12 cm. W każdym kawałku nacinamy środek i przeplatamy ciasto tworząc faworki. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 min w temp. 180\'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.11.2013 11:32
bardzo je lubię
Maniek2 07.07.2013 13:58
fajne faworki
RenataZ-et 13.02.2013 22:55
Prosty pomysł na pyszne ciasteczka do kawki
RenataZ-et 13.02.2013 22:55
Prosty pomysł na pyszne ciasteczka do kawki
IKrakowianka 18.05.2012 21:39
bardzo fajny pomysł
jozefinach 09.03.2012 10:11
Pychota.
Wacław 02.08.2011 09:50
pyszne !
bami 29.04.2011 17:44
Pychoty :)
IlonaAlbertos 22.03.2011 02:26
Bardzo lubię faworki :)
MAR3STA 07.12.2010 19:41
jeszcze takich nie robiłam
patusia 06.12.2010 00:57
Uwielbiam faworki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak