Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon Bleu Burger

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
szynka gotowana (kilka plasterków) do smaku
ser (kilka plasterków) do smaku
sól, pieprz do smaku
sałata do dekoracji
pomidory kilka sztuk
bułka do hamburgerów kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon Bleu Burger

Mielone mięso wymieszać z solą i pieprzem. Formować hamburgery(dosyć cienkie). Na przygotowane hamburgery kłaść plasterek sera i szynki. Przykryć to drugą warstwą mięsa mielonego. Przygotowane nadzienie przysmażyćna patelni z obu stron. Przygotowane mięso nakładać do bułek. Podawać z porwaną sałatą i pomidorami pokrojonymi w ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak