Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur śląski

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurek śląski 1 butelka
ziemniaki duże 5 szt
śmietana 150 ml
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
majeranek 2 łyżki
kiełbasa śląska 300 g
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żur śląski

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i razem z przyprawami ugotować do miekkosci w 2 l wody.Do ugotowanego wywaru wrzucić pokrojoną kiełbase w plasty i zagotować.Pod koniec wlać zakwas z butelki i podprawić śmietaną,wrzucić ugotowane i pokrojone na ćwiartki jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.04.2011 15:31
wsam raz na święta;)
iga2 06.12.2010 13:12
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak